Het driehonderdste lid Abel Olie met voorzitter Peter Sliedrecht en Leo de Leeuw.
Het driehonderdste lid Abel Olie met voorzitter Peter Sliedrecht en Leo de Leeuw.

Mijlpaal en overwinning voor Korbis

Sport 567 keer gelezen

Mijlpaal en overwinning voor Korbis

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis is het zaalseizoen uitstekend begonnen. Thor uit Harmelen werd na een stroeve eerste helft na rust naar een grote nederlaag gespeeld: 26-9.

Voor de wedstrijd vierde Korbis in De Dreef een mijlpaal: de club verwelkomde het driehonderdste lid. Abel Olie (D4) kreeg als aandenken een Korbis-rugtas uit handen van mascotte Leo de Leeuw. Op de tribune zaten de spelers van D1 en D2, die als team-van-de-week werden gepresenteerd en ook hun eerste wedstrijd in de zaal hadden gewonnen.
De huldiging van het driehonderdste lid markeert volgens voorzitter Peter Sliedrecht een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Korbis, dat komend jaar haar 45-jarig bestaan viert.
Dat hoopt de club weer te doen als tweedeklasser, want de huidige status van derdeklasser bevalt niemand bij Korbis. In een seizoen dat het beste als ‘verplicht nummer’ kan worden betiteld staat alles in het teken van het behalen van het kampioenschap. 
Korbis had zaterdag geen kind aan Thor, terwijl trainer Jan-Willem Hofman vooraf best moest puzzelen. Behalve de op vakantie zijnde Bart Nuijtens miste hij Benjamin Visser, die nog een schorsing uitzat van het vorige zaalseizoen, de niet geheel fitte Paul Uitbeijerse en de geblesseerde Sanne Markus.
Joëlle Blonk, Lise van der Linden en Wouter de Ruiter maakten daardoor hun opwachting in de basis, maar voor De Ruiter was dat van korte duur. Hij raakte al snel geblesseerd en moest afhaken. Het was tekenend voor het magere verzet van Thor dat Korbis desondanks snel uitliep naar een 7-1 voorsprong. Daarna stokte de productie door een niet scorend aanvalsvak, maar na de pauze liet de thuisclub de gasten, die op het veld in de vierde klasse spelen, alle hoeken van het veld zien. Drie minuten voor tijd was het verschil twintig doelpunten, maar een zwakke slotfase kostte Korbis nog drie tegentreffers (26-9). Dani Hoogendoorn was met acht treffers topscorer. “Op papier zijn Fluks en Madjoe onze concurrenten, maar in feite zijn we dat vooral zelf”, zei Benjamin Visser na afloop.