Afbeelding

Meer hondjes die Fikkie heten

Politiek 491 keer gelezen

Waddinxveen - De fractie van D66 heeft als één van de eerste partijen in Waddinxveen de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 naar buiten gebracht. Een aantal nieuwe namen staan erop, waarvan de meest opvallende: Kees de Jong op nummer 7.

Roept direct de vraag op: is de oud-wethouder van Waddinxveen overgestapt van PCW naar D66? Fractievoorzitter van de lokale D66 Juliette Brandenburg lacht hardop. “We hadden deze vraag al aan zien komen. Maar er zijn meer mensen die Kees de Jong heten.” 

Deze Kees is wat jonger dan de ‘lokaal bekende Kees de Jong’ die 8 jaar wethouder is geweest (naast pluimveehouder) en na de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet meer is teruggekomen in de raad. De PCW kreeg toen overigens wel veel stemmen, maar kwam uiteindelijk op de oppositiebank terecht.  

Brandenburg staat op de lokale D66 lijst op één, na haar staat Art-Jo Wittenberg als de nummer twee en op drie staat Dieuwke Mulder. Zij maakte indruk op Brandenburg toen ze tijdens een vergadering insprak namens Dierendal. “Ik heb de dag erna een hele tijd met haar zitten praten en gevraagd of een rol in de politiek haar niets leek.” Ook op de vierde plek een nieuwe naam: Sophie Vogelaar. 

Het zijn de eerste verkiezingen waarbij de grote voorman van D66, Albert Grooten, op nummer elf staat. Grooten heeft eerder al aangekondigd te willen stoppen met de politiek.”Gelukkig blijft hij nog wel op de achtergrond voor ons aanwezig”, aldus Brandenburg. “Hij heeft een schat aan ervaring.”