Stofzuigers, speelgoed of gereedschap: de vrijwilligers fixen bijna alles.
Stofzuigers, speelgoed of gereedschap: de vrijwilligers fixen bijna alles. Foto: archief

Veelzijdige bezige bijen zitten zaterdag paraat in Repaircafé

Human Interest 364 keer gelezen

Waddinxveen - Ze draaien hun hand (bijna) nergens voor om, de vrijwiligers die zaterdag 13 november vanaf 9.00 uur klaar zitten om alles wat kapot is weer heel te maken in het Repaircafé aan de Mauritslaan 55. Zeventig procent van het aanbod wordt succesvol gerepareerd.

Een stofzuiger, koffiezetapparaat, wekker, speelgoed of boormachine: de kundige handen van de reparateurs zien alles als uitdaging. Voor kleine herstelwerkzaamheden aan kleding of ander textiel zijn zaterdag ook bezige bijen aanwezig.

De afdeling ‘fiets’ verricht reparaties aan fietsverlichting, maar houdt zich ook bezig met reparaties aan rollators en kinderwagens. De ‘aanbieder’ zit aan tafel bij de reparateur en wordt zoveel mogelijk meegenomen in het reparatieproces, waardoor hij of zij hier ook het één en ander over leert. Het Repaircafé wil met deze werkzaamheden meer afval voorkomen en daarmee het milieu ontzien. De organisatie vraagt een kleine donatie als bijdrage in de kosten.

Het Repaircafé houdt zich aan de geldende coronamaatregelen en vraagt naar een geldige QR-code. Wie klachten heeft wordt verzocht thuis te blijven. 

Het Repaircafé is elke tweede zaterdag van de maand open van 9.00 tot 13.00 uur.