Elise Eekhout met haar schilderij NoMangrove.
Elise Eekhout met haar schilderij NoMangrove. Foto: pr

Post op Instagram leidt tot gastexpositie in India

Human Interest 377 keer gelezen

Waddinxveen - Kunstenaar Elise Eekhout, met haar atelier gevestigd in de voormalige Bethelschool in Waddinxveen, is online uitgenodigd om het schilderij ‘NoMangrove’ van haar hand te tonen in een galerie in India. Zonder corona zou Eekhout waarschijnlijk niet zijn ‘ontdekt’ door deze galerie.

Door alle coronabeperkingen waren veel exposities lange tijd gesloten. Groot was dan ook de verbazing van Eekhout toen ze werd benaderd door een galerie in Meerut, India. Een schilderij dat ze op haar Instagram-account had geplaatst, had de aandacht getrokken van een kunstconservator daar.

Ode aan creativiteit
Eekhout: “De hoofdcurator in de galerie, professor Pintu Mishra, stuitte via Instagram op mijn schilderijen en vond ze geweldig. Hij vroeg of ik een van mijn schilderijen voor de tentoonstelling wilde inzenden als gastexposant. In deze moeilijke tijd biedt kunst troost en hoop. Tegelijkertijd biedt kunst de mogelijkheid om te reflecteren en de confrontatie aan te gaan met de maatschappij. Deze expositie in de Raja Ravi Art Gallery is niet alleen een ode aan creativiteit, schoonheid en vakmanschap, het dient ook als broederschap tussen gelijkgestemden uit verschillende culturen en continenten.”

Reproductie
Het voordeel van dit digitaal tijdperk is dat Eekhout alleen maar een hoge resolutie foto van haar schilderij hoefde te maken en dit beeld naar de de Raja Ravi Verma Art Gallery in India hoefde te sturen. Zij hebben daarna een reproductie van hoogwaardige kwaliteit laten vervaardigen voor de tentoonstelling.

De reproductie van NoMangrove is van 16 tot 31 juli te bewonderen in de Raja Ravi Verma Art Gallery in Meerut in India. Het originele werk is te bezichtigen in Eekhouts atelier aan Heggewinde 22a in Waddinxveen. 

Het werk van Eekhout is ook online te bekijken op haar Instagram-pagina @EliseEekhoutArt en via haar website EliseEekhout.nl.