Ouaïl Ahrouch (rechts) redde zijn teamgenoot en werd hiervoor geprezen door de burgemeester van Waddinxveen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Ouaïl Ahrouch (rechts) redde zijn teamgenoot en werd hiervoor geprezen door de burgemeester van Waddinxveen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Ouaïl Ahrouch geëerd voor redden teamgenoot

Algemeen 795 keer gelezen

Waddinxveen - Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis heeft Ouaïl Ahrouch zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging ASW beloond met een beeldje. De speler van het tweede elftal van de club redde in oktober vorig jaar het leven van een ploeggenoot.

“Het had zo maar slecht kunnen aflopen”, zei Nieuwenhuis over het incident dat iedereen bij ASW grote schrik aanjoeg. Hij prees het ingrijpen van de 24-jarige Ahrouch. “Je zag het gebeuren, twijfelde geen moment en ging over tot actie. Je bent een voorbeeld voor hoe het moet. Als Waddinxveense gemeenschap zijn we enorm trots op jou.” Tijdens de training donderdagavond 19 oktober zakte Ahrouchs teamgenoot Hewad Omarzad in elkaar. De middenvelder, in het bezit van een BHV-diploma, merkte dit direct op en verleende eerste hulp aan zijn 19-jarige ploeggenoot. Hij begon met reanimeren totdat ambulancepersoneel het kon overnemen. 

Met het slachtoffer, de 19-jarige Hewad Omarzad gaat het inmiddels weer goed. Hij is geopereerd en bezig met zijn herstel. Hij hoopt nog dit seizoen terug te keren op het trainings- en voetbalveld van ASW.

De gebeurtenis had vanzelfsprekend grote impact op de selectie van ASW. “Als zoiets gebeurt maakt dat grote indruk op je”, zei medespeler Adil Bouchekourte. “We hebben als selectie enorm meegeleefd met Hewad en zijn daarnaast ook enorm trots op Ouaïl.”

Dat gevoel wordt gedeeld door de club, zei voorzitter Gé Smakman, die tijdens de nieuwjaarsreceptie sprak over de noodzaak van voldoende leden met een EHBO- dan wel BHV-diploma. Hij riep leden op cursussen te volgen. 

Van de gemeente kreeg de club een cheque ter waarde van 215 euro om in elk geval één ASW’er een complete cursus te laten volgen.