Het ontwerp van het zorgappartementencomplex in de stijl van het oude postkantoor.
Het ontwerp van het zorgappartementencomplex in de stijl van het oude postkantoor.

Meer zorgappartementen op locatie voormalig postkantoor

Algemeen 824 keer gelezen

Waddinxveen - Waar ooit het postkantoor stond in Waddinxveen, aan Kerkweg-Oost 155, 157-157a, gaat een zorgappartementencomplex gebouwd worden voor ouderen met dementie. 

Het afgelopen jaar hebben de ontwikkelaar en de gemeente de plannen hiervoor uitgewerkt. Door de stijgende rentes en stijgende bouwkosten heeft de ontwikkelaar aan het college gevraagd om het complex uit te mogen breiden met drie extra appartementen waarmee het totaal aantal appartementen in het complex op 27 komt. Het college is hiermee akkoord gegaan.

Het zorgcomplex is bedoeld voor ouderen die gediagnostiseerd zijn met dementie. De vraag naar deze zorgwoningen is groot. 

Overigens wordt het complex niet groter dan gepland door deze uitbreiding, benadrukt de gemeente in haar persbericht. Door de uitbreiding zijn er wel meer parkeerplaatsen nodig. Deze worden toegevoegd op het eigen terrein waardoor de omgeving daar geen last van zou hebben. Op dit moment ligt het terrein aan de Kerkweg nog braak. Toen het voormalige postkantoor gesloopt werd, is door de gemeenteraad afgesproken dat het nieuwe gebouw in de stijl zou worden gebouwd van het oude postkantoor.