Het hedendaagse zwembad.
Het hedendaagse zwembad.

Nieuw zwembad moet pal naast huidig exemplaar komen

Algemeen 534 keer gelezen

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het nieuwe zwembad op sportpark De Sniep te bouwen. 

Dit zou de beste locatie zijn voor een nieuw zwembad. Dat laat onderzoek zien. 

Bestaande aansluiting
Een nieuw zwembad naast het oude heeft als voordeel dat er gemakkelijk gebruik kan worden gemaakt van aansluitingen die er al zijn. Door het nieuwe zwembad naast het huidige exemplaar te bouwen, hoeft het oude zwembad ook pas gesloopt te worden als het nieuwe er is.

Mogelijkheden
Na de hele operatie kan de oude zwembadlocatie voor iets anders worden gebruikt.

Daarnaast kunnen de gebouwen van dansschool Van der Lubbe, korfbalvereniging Korbis, sportclub De Edel en voetbalvereniging ASW blijven voortbestaan. Eventueel toekomstige uitbreiding van de korfbal- en voetbalvereniging blijft op deze manier ook mogelijk.
Evenals uitbreiding van parkeerplaatsen.

Scenario 1
Het college zet in op een zwembad met een wedstrijdbad, doelgroepenbad, peuterbad, waterglijbaan en openlucht spraypark (scenario 1). De voorkeur is gebaseerd op een onderzoek van het bureau Tien Organisatieadvies.

Een zwembad mét recreatiebad zou weinig grote voordelen hebben. In 2021 concludeerde onderzoeksbureau Synarchis dit al. Tien Organisatieadvies bevestigt dit. De behoefte aan recreatief zwemwater zou de komende jaren zelfs afnemen, ook als het bevolkingsaantal toeneemt.

Het Platform Sport, Spel en Bewegen staat positief tegenover het voorstel. Op 21 juni neemt de gemeenteraad een besluit. Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad in 2030 klaar is.