(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Twee voor twaalf voor RTW

Algemeen 742 keer gelezen

Waddinxveen - De lokale omroep RTW maakt zich ernstig zorgen. In een brief aan het college en aan de raadsleden van Waddinxveen schrijft de omroep dat het ‘twee voor twaalf’ is. De omroep vraagt om 50.000 euro om de nieuwe studio aan de Mauritslaan in te kunnen richten en te starten met het maken van televisie. 

Volgens de omroep is eerder een bedrag van bijna 28.000 euro door de gemeente toegezegd voor de vervanging van de huidige apparatuur die 31 jaar oud is. Inmiddels zou dit duurder zijn geworden en kost de benodigde apparatuur zo’n 34.000 euro. 

Ook zegt RTW dat aan de penningmeester is toegezegd dat de gemeente bijna 4000 euro zou bijdragen voor diensten van Ziggo die nodig zijn bij het maken van televisie-uitzendingen. Volgens de omroep wordt het maken van televisie opgelegd volgens de zogenoemde LMTA-regels door het Commissariaat voor de Media. De gemeente zou uitzoeken of dit daadwerkelijk zo is en zou dit terugkoppelen, maar dat is volgens RTW tot op heden niet gebeurd. 

Volgens RTW begint de tijd te dringen. De oplevering van de nieuwe studio aan de Mauritslaan staat gepland voor 7 december. Mocht de omroep het geld niet krijgen, dan zal RTW gedwongen zijn om in het huidige/oude pand verder te gaan. De omroep zegt een groot bereik te hebben in Waddinxveen en vindt dat dit van invloed moet zijn op het al dan niet ontvangen van subsidie. 

De brief zal in de eerstvolgende vergadercyclus van de gemeenteraad besproken worden.