De Beijerincklaan in Waddinxveen is vergeven van stickers.
De Beijerincklaan in Waddinxveen is vergeven van stickers.

Mogelijk nieuwe hype in boerenprotestland hier al zichtbaar

Algemeen 402 keer gelezen

Waddinxveen - Op de Beijerincklaan in Waddinxveen is het al volop te zien; bomen en lantaarnpalen met stickers in de kleuren blauw, wit en rood onder elkaar.  

Het kan niet gemist worden; dit heeft alles te maken met het boerenprotest en is mogelijk de vervanger van de omgekeerde vlaggen die vanwege verkeersonveiligheid worden geweerd. 

Terwijl aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen de omgekeerde vlaggen nog fier aan de lantaarnpalen hangen en wapperen in de wind, zijn langs provinciale wegen steeds minder protestvlaggen te zien. 

Tot 5 augustus had iedereen de kans de vlaggen weg te halen, daarna zou de provincie Zuid-Holland er werk van maken en de vlaggen zelf verwijderen langs provinciale wegen en bij bruggen die van de provincie zijn. “Tot dusver is het verwijderen van de vlaggen zonder problemen of incidenten verlopen”, meent een woordvoerder van de provincie. “Maar we zijn er nog wel even druk mee.”

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen had eerder laten weten: “Het recht op protest is een groot goed in Nederland, maar stopt als je de veiligheid van anderen in het gevaar brengt. De vlaggen en spandoeken die na 5 augustus nog hangen worden verwijderd.” De protestactie van de boeren is gericht tegen het stikstofbeleid van de overheid.