Na een brand in 2016 werd het voormalig postkantoor aan Kerkweg-Oost gesloopt. (foto: archief Hart van Holland)
Na een brand in 2016 werd het voormalig postkantoor aan Kerkweg-Oost gesloopt. (foto: archief Hart van Holland)

Nieuwe ontwikkelaar gevonden voor bouw zorgcomplex

Algemeen 347 keer gelezen

Waddinxveen - Wellicht gaat het er dan toch nog van komen; de bouw van zorgwoningen op de plek van het voormalige postkantoor aan Kerkweg-Oost 155, 157-157a. Volgens het college van Burgemeester en Wethouders hebben nieuwe partijen zich vastgebeten in het plan om een zorgcomplex te ontwikkelen.

De partijen Sonneborgh Ontwikkeling en Aedifica gaan het overnemen. Daar heeft het college inmiddels ook toestemming voor gegeven. Naast de toestemming voor de contractovername zijn nog aanvullende afspraken gemaakt over het plan en de planning.

Aan de Kerkweg-Oost 155, 157-157a komen 24 zorgwoningen. Dit staat in de overeenkomst die de gemeente eerder met Zorgvastgoed Waddinxveen had afgesloten. Sinds 2018 kreeg Zorgvastgoed echter problemen met de realisatie van het overeengekomen bouwplan en in 2020 namen de deelnemende partijen Ouderinitiatief ATOS en zorgorganisatie ASVZ afscheid van elkaar. 

Sinds 2020 is Zorgvastgoed dus op zoek naar een nieuwe partij om het complex alsnog te realiseren. Aan het bouwplan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de voorgevel van het nieuwe gebouw in dezelfde stijl als het oude postkantoor worden ontworpen. Ook moet het plan binnen het huidige bestemmingsplan en regels worden gebouwd. De gemeente heeft geen invloed op de partij die in het nieuwe gebouw wordt gehuisvest, daarover gaat alleen de ontwikkelaar. De gemeente is ook niet de eigenaar van de grond. 

Het postkantoor aan de Kerkweg werd op 27 juli 1915 in gebruik genomen. In 1921 werd het gebouw door de bliksem getroffen, met als gevolg schade aan schoorsteen en dakbedekking.

In 1937 werd in de tuin achter het gebouw een telefoonhuisje gebouwd om plaats te kunnen bieden aan een telefooncentrale (bron: Historisch Genootschap Waddinxveen).