De komende jaren gaat er veel gebouwd worden in Waddinxveen. (archieffoto Hart van Holland)
De komende jaren gaat er veel gebouwd worden in Waddinxveen. (archieffoto Hart van Holland)

Bouwplan voor diverse woningtypes aan de Esdoornlaan

Algemeen 599 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente heeft de smaak om uit te gaan dijen flink te pakken, zo lijkt het. Zo is ook voor het gebied aan de Esdoornlaan 26 een ontwerpbestemmingsplan gemaakt in opdracht van degene die plannen heeft voor dit gebied en werkt de gemeente mee aan het ter inzage leggen van dit ontwerpbestemmingsplan. 

Het gebied aan de Esdoornlaan 26 ligt al een tijd braak, jaren geleden was er een huishoudschool/schildersvakschool gevestigd. Het is een zogenoemde inbreidingslocatie met een oppervlakte van bijna 7000 vierkante meter. Een projectonwikkelaar wil er 62 woningen gaan bouwen, hetgeen eerder met een principe-verzoek al werd goedgekeurd door het college. 

Door de gemeente wordt het plan gezien als een aanvulling op de bestaande woningvoorraad in wijk en dorp. Het bestaat uit diverse woningtypen in verschillende prijscategorieën zoals starterswoningen en levensloopbestendige appartementen. 

Omwonenden hebben eerder al verschillend gereageerd op de plannen. Van heel enthousiast tot kritiek op de massaliteit en angst voor toename van de parkeerdruk.