Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Langs de Gouweloop 2021 was vooral erg nat.</p>

Langs de Gouweloop 2021 was vooral erg nat.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Nattigheid tijdens Langs de Gouweloop schrikt fanatiekste lopers niet af: ‘Niet zeuren, maar rennen’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Alsof de wereld in twee jaar niet veranderd was: de Langs de Gouweloop vierde zondag haar comeback op dezelfde manier zoals het afscheid had genomen van de editie in 2019: met veel nattigheid.

Erik van Leeuwen

“Smeer je je goed in?” hield SC Antilope-voorzitter John Droog voor en tijdens de Langs de Gouweloop de stemming erin. Regenjas aan, capuchon en petje op. Droog was helemaal uitgedost voor de 52ste editie van het loopevenement. “Ik zag de bui al hangen afgelopen week. Regen, regen, regen. Dat is het lot van een buitenevenement. We kunnen er moeilijk een dak opzetten.” 

Marco van Bemmelen, de bevlogen wedstrijdorganisator, had vooraf nog de hoop dat er tussen de drie- en vierhonderd atleten zouden starten. Maar door de regen werd dat aantal niet gehaald. “Veel mensen blijven thuis als ze zien dat het gaat regenen. Jammer, want we hadden een goede score qua voorinschrijving. Door de regen hadden we maar dertig inschrijvingen op de dag zelf.”

Van Bemmelen en Droog wilden echter niet ‘sikkeneuren’. “Niet zeuren, maar rennen.” Ze waren allang blij dat de 52ste editie van de Langs de Gouweloop kon worden gehouden. “Dit voelt na alle corona-ellende wel als een soort bevrijding”, meende Droog.

Atletenhumor
Een beetje regen hield de meest fanatieke hardlopers niet tegen om te starten. Direct was daar de typische atletenhumor terug, zoals Daphne uit Wassenaar ondervond. De atlete vertelde een paar minuten voor de start dat ze aan haar ‘nulmeeting’ ging beginnen en zeker zou moeten wennen aan de tempohardheid. “Trainen is toch anders dan een wedstrijd lopen.”

En als je dan je eerste Langs de Gouweloop loopt, moet je net het geluk hebben om een lolbroek tegen het lijf te lopen. Zo een die je wijsmaakt dat kort na de start de trap van winkelcentrum Gouweplein naar beneden genomen moet worden. 

In werkelijkheid bleek de start geheel de andere kant op te gaan en van een trap in het parcours was geen sprake. 

Winnaar
Prestatie- of wedstrijdloop, weer of geen weer, voor Martijn Klaasse maakte het geen bal uit. Hij vloog over het parcours en kwam na tien kilometer als eerst over de finish.

Meer berichten