Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een weg die de polder doorkruist is geen oplossing voor de Brugweg, vindt het bewonerscomit&eacute;.</p>

Een weg die de polder doorkruist is geen oplossing voor de Brugweg, vindt het bewonerscomité.

(Foto: archief)

Honderden tekenen petitie tegen nieuwe weg

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Het bewonerscomité van de Bloemendaalseweg en omgeving biedt woensdag 23 juni een petitie aan, aan de gemeenteraad. In de petitie, die bijna twaalfhonderd keer is ondertekend, wordt de gemeenteraad gevraagd om af te zien van het plan om een nieuwe weg door de polder aan te leggen.

De raad in Waddinxveen ziet de maatregel uit het pakket Beter Bereikbaar Gouwe, de W24, als oplossing voor het vrachtverkeer op de Brugweg. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is tegen de aanleg van de weg. 

De bewoners en bedrijven van de Bloemendaalseweg en omgeving vrezen dat de aanleg grote gevolgen heeft voor het gebied. “De leefomgeving wordt aangetast”, zegt woordvoerder Martin van Dijk.

In de petitie stelt het bewonerscomité dat een groot deel van de natuur in het veenweidegebied verdwijnt, dat de bereikbaarheid van centrale voorzieningen door het afsluiten van de Brugweg sterk wordt verminderd, dat de lokale economie wordt geschaad en de verkeersveiligheid en leefbaarheid voor inwoners, fietsers en wandelaars achteruit gaat.

Meer berichten