Afbeelding
Foto: archief

21 woningen gepland op terrein Boonstoppel

Algemeen

Waddinxveen - Vorige maand sprak de gemeente nog over de mogelijke bouw van ‘een aantal woningen’ aan Wilhelminakade 83, het terrein van de voormalige verffabriek Boonstoppel. Nu is duidelijk dat het om 21 woningen gaat; 9 grondgebonden woningen en 12 appartementen. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels laten weten ‘in principe’ mee te willen werken aan het realiseren van dit bouwplan. De bestaande bedrijfsgebouwen zullen hiervoor gedeeltelijk gesloopt worden. ‘Bij de verdere uitwerking van de plannen moet rekening gehouden worden met verschillende aandachtspunten’, schrijft het college in het advies. 

Daarmee zal onder andere gedoeld worden op het schoonmaken van de vervuilde grond, want in het verleden is niet alle verontreinigde grond weggehaald. Ook wordt gewezen op de communicatie met omwonenden.

Die hebben vorige maand al van zich laten horen in Hart van Waddinxveen, toen de bosschages en enkele bomen werden weggehaald rondom de oude verffabriek. Zij zitten niet te wachten op ontwikkeling. In 2005 en 2006 hebben zij ook al eens bezwaar gemaakt tegen bouwplannen. De bewoners zijn bang voor toenemend verkeer over de smalle Wilhelminakade.

Oud-raadslid (WeWa) Stephan Peters reageerde eerder via social media dat het ‘een hoofdpijndossier is’ waarvoor diverse colleges al zijn weggelopen. Peters adviseert: “Zo snel mogelijk slopen, saneren en verantwoordelijk bouwen, rekening houdend met de omgeving. Alles beter dan deze etterende wond naast het kwetsbare Weegje.”