Logo hartvanwaddinxveen.nl
Hotel-restaurant De Unie in Waddinxveen is niet meer.
Hotel-restaurant De Unie in Waddinxveen is niet meer. (Foto en tekst: Nicole Lamers)

Hotelovernachting niet meer mogelijk in Waddinxveen

  •   1034 keer gelezen

Waddinxveen - In de gemeente Waddinxveen is voor mensen van buitenaf geen mogelijkheid meer om te overnachten. Exploitatie Maatschappij Hotel Restaurant Waddinxveen BV (in de volksmond beter bekend als De Unie) is op 6 juli door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. 

Op de site van het hotel-restaurant aan Kerkweg-Oost, naast de Theo Thijssenschool, staat nog wel de mededeling: 'In verband met de overheidsmaatregelen zijn ons hotel en restaurant tot nader order gesloten'. Volgens Bart Wiekart van het Historisch Genootschap Waddinxveen liep het hotel al jaren niet goed en is het begin dit jaar weer te koop gezet. 

Het hotel met een lange geschiedenis had in het verleden overigens wel een goede naam, weet hij. In een artikel in Hart van Holland van 10 juli 2013 wordt inderdaad bericht over een 'award' voor De Unie bij de landelijke verkiezing 'Het leukste hotel'. De Unie ging er toen niet met de eerste prijs vandoor, maar werd wel derde. 

Wiekart weet ook nog wel dat mensen die in Gouda moesten zijn, regelmatig uitweken naar het hotel in Waddinxveen omdat het zo goed bereikbaar, goed en goedkoop was. De Unie was sinds 1937 een begrip in Waddinxveen en werd jarenlang gerund door de familie Versloot. In 2007 werd stichting Reakt de eigenaar en onderging het hotel een metamorfose. In 2016 werd het omgedoopt tot Hotel Restaurant Waddinxveen door degene die toen de scepter zwaaide. 

Uitwijken
Een echte opleving heeft het hotel echter niet meer gehad, al ging het volgens Wiekart weer net de goede kant op qua eten, voordat de wereld met corona kreeg te maken. Hij vraagt zich af waar clubs als het Historisch Genootschap Waddinxveen nu naartoe moeten uitwijken.

"Als wij een lezing organiseerden, kwamen we ook al snel in het zaaltje bij De Unie terecht. Bij De Kroon is het veel duurder. Overigens moet je in Waddinxveen geen bruiloft willen vieren met meer dan honderd gasten, want die mogelijkheid is er simpelweg niet. Ook bij De Unie kon dat overigens niet." 

Het pand, nu nog ingericht met 16 hotelkamers, een restaurant, bar, buitenterras en (feest)zalen, heeft de monumentenstatus. 

Meer berichten