Logo hartvanwaddinxveen.nl
Vuurwerkverbod

Minimaal 15.000 euro schade en drie aanhoudingen

  •   305 keer gelezen

Waddinxveen - Na de jaarwisseling is de balans in Waddinxveen opgemaakt; de schade komt neer op een bedrag tussen de 15.000 en 25.000 euro en in totaal zijn drie mensen aangehouden op oudejaarsdag of in de nacht van oud en nieuw.

Dit laten burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en teamchef van de politie Peter Wijnen in een gezamenlijk persoverleg weten. Volgens Wijnen is de puzzel nog niet helemaal compleet en loopt het onderzoek nog naar wat er precies is gebeurd in de wijk Zuidplas op 31 december waarbij door de politie de hulp werd ingeroepen van een speciaal peloton dat deel uitmaakt van de Mobiele Eenheid. "We hopen degenen die onder andere met purschuimbommen in de weer zijn geweest en waardoor een schoolplein is beschadigd, nog te achterhalen om strafrechtelijk te laten vervolgen."

Mede door bovengenoemde bommen, is er volgens Nieuwenhuis, nog geen compleet kostenplaatje van de vuurwerkschade. "De mensen van de buitendienst doen enorm hun best om alles schoon te maken, maar purschuim is wel heel vervelend spul. Misschien moeten sommige onderdelen op het schoolplein worden vervangen. Ook de schade die het vuurwerk heeft aangericht aan straatkolken is moeilijk in één bedrag te vangen. Soms worden lekkages pas later in het jaar ontdekt. We houden dan ook rekening met een bedrag tussen de 15.000 en 25.000 euro. Dat is hoger dan in voorgaande jaren."
Wat de burgemeester van Waddinxveen betreft mag er dan ook een vuurwerkverbod komen, het liefst landelijk en anders regionaal. 

Meer berichten