Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bij Wagro was zaterdagochtend een grote brand. (foto: Rob de Jong/112hm.nl)
Bij Wagro was zaterdagochtend een grote brand. (foto: Rob de Jong/112hm.nl) (Foto: )

Groenafval Wagro vlam gevat

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Even na vijf uur op zaterdagochtend 10 augustus werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij Wagro aan de Tweede Bloksweg in Waddinxveen. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en later naar grote brand, omdat de rook mede door de harde wind de wijk Zuidplas in trok.

De brand ontstond, door nog onbekende reden, in een grote hoop met groenafval. De brandweer had na aankomst moeite om het terrein op te komen; het toegangshek moest met hydraulische gereedschap worden opengeknipt.

Volgens de woordvoerder van de brandweer ging het om een strook van 5 bij 15 meter, met daarachter nog een hoop. Door deze grootte had de brandweer veel moeite om de brand te kunnen blussen. De brandweer zette twee zogenoemde dompelpompunits in om alle bluswagens van water te kunnen voorzien.

Vanwege de grote inzet van de brandweer waren de Tweede Bloksweg en de Beijerincklaan tijdelijk afgesloten voor het overige verkeer. De afvalhoop moest uit elkaar worden getrokken om alles goed te kunnen blussen.

Tot in de verre omtrek was de brand goed te ruiken. Zelfs in Bodegraven was de rook te zien. Mogelijk is de brand ontstaan door broei in de compost. (foto: Rob de Jong/112hm.nl)

Meer berichten