Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bewoners bekritiseerden de provincie tijdens de presentatie van verkeersplannen in de regio. (foto en tekst: Myriam Dijck)
Bewoners bekritiseerden de provincie tijdens de presentatie van verkeersplannen in de regio. (foto en tekst: Myriam Dijck) (Foto: )

Bewoners voelen zich niet gehoord over verkeersplannen

  •   339 keer gelezen

Boskoop - Bewoners lieten zich ontevreden uit tijdens een bijeenkomst op donderdag 11 juli over de verkeersplannen in de regio. Afgelopen week presenteerde de provincie Zuid-Holland in Boskoop het Beter Bereikbaar Gouwe-plan om de verkeersproblematiek aan te pakken.

"Het is alsof jullie de plannen een beetje stil proberen te houden," zei een van de aanwezigen. "Ik kreeg op de valreep nog een uitnodiging voor deze bijeenkomst nadat ik hier toevallig over hoorde. Ik vind dat heel kwalijk." Projectleider Sacha van Altena zei dat te begrijpen, maar benadrukte dat ze nog aan het begin van het proces staan.

Het doel van de bijeenkomst was om inspraak van inwoners te krijgen op de 26 mogelijke verkeersmaatregelen. Veel aanwezigen vonden echter dat ze te laat in het proces zijn betrokken en waren er kritisch op dat de provincie al wel aan tafel heeft gezeten met vijftig andere partijen zoals Heineken. "Het verbeteren van de bereikbaarheid voor inwoners mis ik een beetje in het verhaal", merkte een inwoner op.

Namens het Molenberaad gaf ook Robert Hagendoorn een presentatie. Hij vertegenwoordigt een bewonersgroep die een eigen pakket aan verkeersmaatregelen heeft ontwikkeld. Zij willen vooral de optie om de Vredenburghlaan (N207-Zuid) vanaf de A12 tot aan Alphen aan den Rijn door te trekken, tegenhouden. "Geef hier niet jullie reacties en denk dat komt wel goed. Leg alles schriftelijk vast en stuur het achteraf op", adviseerde hij. Niet alle aanwezigen schaarden zich achter Hagendoorn. "Dat is een gepasseerd station", reageerde een vertegenwoordiger van de fietsersbond van Alphen en omgeving. "Het Molenberaad moet zich neerleggen bij de genomen besluiten."
Beter Bereikbaar Gouwe is een samenwerking tussen zeven partijen waaronder gemeente Zuidplas en Waddinxveen. Provincie Zuid-Holland verzorgt de uitvoering. Op www.beterbereikbaargouwe.nl onder 'documenten' kunnen alle 26 maatregelen worden ingezien.

Meer berichten