Logo hartvanwaddinxveen.nl
Mouna met het roze diadeem in haar haar kijkt toe hoe de verf wordt aangebracht. (foto: Nicole Lamers)
Mouna met het roze diadeem in haar haar kijkt toe hoe de verf wordt aangebracht. (foto: Nicole Lamers) (Foto: )

Kinderen kleuren zebrapad

  •   171 keer gelezen

Waddinxveen - Eigenlijk is haar lievelingskleur paars, maar roze vindt de 7-jarige Mouna uit groep 3 van de Theo Thijssenschool ook wel erg mooi. Het diadeem met oortjes in haar haar spreekt voor zich. En dus werd het zebrapad vlakbij school, aan Kerkweg-Oost, roze met blauw gekleurd. Dinsdag 11 juni gingen enkele leerlingen (van groep 3 en van groep 7) met betonverf en rollers aan de slag, onder leiding van officiële belijners.

Het kleuren van het zebrapad gebeurde niet met een specifieke reden, maar gewoon omdat het gezellig oogt. Mouna bedacht het plan en leverde het idee samen met haar oma in bij het zogeheten SK-lab in het voormalige ABN-Amro pand waar ideeën kunnen worden geopperd door bewoners qua invulling van het gebied tussen het spoor en de hefbrug (het Sleutelkwartier).

Volgens Robert Jan van den Brink van de gemeente zijn er in totaal al zo'n 20 tot 25 ideeën ingeleverd; van hele concrete plannen tot minder concreet. "Het idee van Mouna was redelijk simpel uitvoerbaar en betaalbaar en zo laten we vanuit de gemeente ook zien dat we er echt iets mee doen, met de ideeën. Binnenkort wordt ook een 'stadstrandje' aangelegd, maar wel zonder zand. In de tuin achter het SK-lab worden wat palmbomen geplant en schaduwdoeken opgehangen zodat mensen met kleine kinderen daar bijvoorbeeld kunnen picknicken met mooi weer. Een ander idee is werkplekken verhuren aan ZZP'ers in een soort ZZP-community, dat komt van een ondernemer."

Meer berichten