Afbeelding

Wethouder wil om de tafel met gebruikers van De Kroon

Algemeen 361 keer gelezen

Waddinxveen - Wethouder Hannie van der Wal heeft de komende weken enkele gesprekken gepland met de gebruikers van Cultuurhuys De Kroon. Tijdens die gesprekken hoopt ze te horen welke problemen er zijn.

Door Erik van Leeuwen

Volgens Jannes Berghout, raadslid namens de PCW, is haast geboden, want hij krijgt signalen dat gesprekken over de te huren ruimten muurvast zouden zitten.

Ook zijn er botsende belangen. Eerder al, voor de zomervakantie, hadden de VVD en het CDA aan de bel getrokken. "De wethouder heeft toen aangegeven snel om de tafel te gaan zitten", reageerde Berghout. "Inmiddels krijgen we echter signalen van zowel de voorzitter van Stichting Vonk als de directeur van de bibliotheek dat er niet veel veranderd is. Beiden geven aan er moeilijk uit te komen met de stichting, die Cultuurhuys De Kroon beheert." Volgens Berghout spelen er verschillende belangen die een constructief overleg in de weg staan. "Het zou daarom goed zijn als er een overleg zou komen tussen de verschillende partijen waarbij de wethouder aanwezig is."
Van der Wal zei woensdag bij de gemeenteraadsvergadering op 17 oktober de zorgen van de gebruikers te herkennen. "We hebben al individuele gesprekken in de agenda staan. Op basis daarvan zal duidelijk worden of er een overleg in groter verband nodig is."