Logo hartvanwaddinxveen.nl
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis.

Burgemeester grijpt in bij bedrijfspand Staringlaan

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De eigenaar van een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein aan de Staringlaan heeft op last van een boete maatregelen moeten nemen om zijn pand te beveiligen.

Door Erik van Leeuwen

Volgens burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis was ingrijpen noodzakelijk omdat de openbare veiligheid in gevaar was.

De fractie van de PCW stelde tijdens de gemeenteraadsvergadering op 19 september vragen over de situatie rondom het bedrijfspand aan de Staringlaan nummer 19-21. Het is een voormalig kantoorpand dat al sinds lange tijd leeg staat.

Asbest
"Het is begin 2017 aangekocht met het idee om er woningen van te maken", zei raadslid Jannes Berghout. "Het project is echter fors vertraagd. Het pand is verzegeld in verband met asbestvervuiling. Nu wordt er in het pand vaak ingebroken en vindt ook illegale bewoning plaats."

Volgens Berghout is een saneringsbedrijf al meerdere malen bezig geweest om het asbest te verwijderen. "Door de verbreking van de zegels betreden ook kinderen en nieuwsgierige jongeren het gebouw. Dit gebeurt met alle gevaren van dien."
Inwoners hebben in het verleden al contact gehad met de politie en de omgevingsdienst Midden-Holland (de OMDH), mede ook omdat er brand was gesticht in het gebouw. "Een grote brand kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de bewoners in de omliggende wijken", aldus Berghout.

Handhaven
Volgens burgemeester Nieuwenhuis heeft de situatie zijn volle aandacht. "Vandaar ook dat we de eigenaar hebben verzocht op last van een boete maatregelen te nemen om de boel dicht te timmeren. Daarnaast is de gemeente een handhavingstraject gestart."

In juni 2017 werd op een groot bouwbord nog aangekondigd dat het bedrijfsverzamelgebouw omgevormd zou worden tot 64 sociale huurwoningen.

Meer berichten