Robin Schroten speelde goed als middenvelder.

Invaller ASW breekt Stolwijk, Be Fair verliest kostbare punten

Sport 521 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - ASW speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen Stolwijk. Dat kwam tot uiting in een 2-0 zege op de mede-middenmoter.

ASW kon niet beschikken over Tom de Vos en topscorer Justin van Holy, maar daar leek het team van trainer Justin Sterk weinig last van te hebben. Met Andy de Mooij en Luca Troiano als meest vooruitgeschoven pionnen stichtte de thuisclub voortdurend gevaar in de Stolwijkse verdediging. “Het was geen wedstrijd met veel kansen, maar voor rust hadden we zeker twee, drie mogelijkheden”, constateerde Sterk, die na de pauze het overwicht van zijn ploeg zag groeien.
Door eigen ingrijpen wist de trainer de wedstrijd te ‘beïnvloeden’. Invaller Aldin Smaijlovic stond nog geen twee minuten in het veld toen hij bij zijn eerste de beste balcontact succes had: 1-0.

ASW rook de winst en stelde een paar minuten later de winst veilig. De mee naar voren getrokken Volodymyr Khrusch tekende met zijn eerste goal voor zijn Waddinxveense club voor zijn eerste treffer (2-0). “Ik was heel tevreden over ons spel”, zei Sterk. “We spelen nergens meer om, maar ik merk dat er nog genoeg motivatie zit in de ploeg om tot goede prestaties te komen.”

Be Fair verliest kostbare punten
Waddinxveen – Een week na de spectaculaire zege op ONA heeft Be Fair een teleurstelling moeten slikken. Op bezoek bij Siveo’60 kwamen de Waddinxveners niet tot scoren, waardoor de thuisploeg stand kon houden: 0-0.

Be Fair verzuimde daardoor te profiteren van nieuw puntverlies van ONA. De Gouwenaars nemen de derde plaats in het klassement in en dat is de positie waarop de Waddinxveense formatie moet eindigen om nog een nacompetitieticket te bemachtigen. “Ik baal dat we niet gewonnen hebben, want dan hadden we op twee punten gekomen van ONA. Nu wordt het lastig en zullen we de resterende vijf wedstrijden moeten winnen”, reageerde trainer Robbert Stuut.
Er is nog een kans dat een vierde plaats Be Fair ook in de nacompetitie brengt, maar dan moet Cabauw, dat de eerste periodetitel won, op een degradatie-nacompetitieplek eindigen.
Be Fair, dat Nickay Honingh miste, speelde in Zegveld in aanvallend opzicht een matige wedstrijd. Verdedigend hadden de bezoekers de boel op orde - doelman Dennis Harteveld hoefde nauwelijks in actie te komen - maar op het vlak van offensieve daden was het volgens trainer Stuut één van de minste wedstrijden van dit seizoen van zijn team. “We zijn meestal wel sterk in het creëren en uitspelen van manmeersituaties, maar vandaag niet. We waren slordig in de eindpass.” Stuut probeerde in de tweede helft met het inbrengen van verse krachten tevergeefs het tij te keren. “Het was het gewoon niet.”