De Honingbij.
De Honingbij.

Gemeente kan niets doen aan verkoop van parkeerplaatsen aan derden

Algemeen 628 keer gelezen

Waddinxveen - Het was de PCW die het parkeerbeleid in Triangel vorige maand schriftelijk aan de kaak stelde. Twee parkeerplaatsen in Triangel (bij de Honingbij) zouden verkocht zijn aan derden. In een beantwoordingsbrief van de gemeente staat geschreven dat dit een zaak is van de onderlinge partijen en dat de gemeente hierin geen rol heeft.

Door de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) is een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van zes woningen met daarbij 8 parkeerplaatsen op een zogenoemd mandelig terrein waarmee wordt bedoeld: direct naast de woningen. Zes van die acht plekken zijn in eigendom van de bewoners. Twee ervan zijn in handen van ‘onbekende derden’. 

De ODMH geeft aan dat het voor de vergunning belangrijk is dat de parkeerplaatsen functioneel ingericht en bruikbaar zijn als parkeerplaats. En dat zijn ze. De dienst zou niet bevoegd zijn om handhavend op te treden tegen het gebruik door onbekende derden. De gemeente zegt ook niets te kunnen doen aan deze constructie omdat de gemeente niet kan ingrijpen in de eigendomssituatie. De parkeerplaatsen zijn niet gelegen in de openbare ruimte. Wel wil de gemeente de zaak onder de aandacht brengen bij ontwikkelaar GEM Park Triangel omdat het geen wenselijke ontwikkeling is.