Sam van der Loo in de wedstrijd van ZVH tegen VCN.
Sam van der Loo in de wedstrijd van ZVH tegen VCN.

Sam van der Loo pakt z’n kans

Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH maakte afgelopen week bekend dat de club het contract met Sam van der Loo met een seizoen heeft verlengd. Daardoor is de voormalig speler van Timios ook komend jaar in de eredivisie te bewonderen.

Door Erik van Leeuwen

Zittend op de grond verwerkte Van der Loo zondagmiddag de nederlaag in Capelle tegen VCN. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest ZVH een nederlaag incasseren. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij ZVH”, zei hij, toen hij zijn zittende houding eenmaal had ingeruild voor een staande. “Het team is leuk, de club ook en ik heb het gevoel dat ik mij goed ontwikkel. Alleen de resultaten vallen tegen.”

ZVH werd vorig seizoen nog vijfde, maar de Zevenhuizenaren eindigden dit seizoen in de reguliere competitie op de laatste plaats. In de nacompetitie wacht het team van trainer Kristian van der Wel nog op de eerste overwinning.

Maar niet alles is negatief, zo zei de oefenmeester na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen VCN. Jonge spelers ontwikkelen zich goed en Sam van der Loo is er daar één van. Dat hij zondag in de derby met VCN in de basis startte, was het bewijs dat Van der Wel veel vertrouwen heeft in de student fysiotherapie, die op zijn vijftiende Timios verliet voor Inter Rijswijk. “Sam heeft vandaag veel speeltijd gekregen. Dat heeft hij zelf afgedwongen met zijn spel de afgelopen periode. Hij is een prima passer en verdediger. Hij is al een prima speler, maar kan nog beter worden als hij meer kracht krijgt en dat in de aanval kan vertalen.”

“Leuk om te horen dat de trainer zoveel vertrouwen in mij heeft”, reageerde Van der Loo. “Voor mijn gevoel gaat het ook lekker.”
De voormalig Timiosspeler kan ook goed op het strand uit de voeten. Hij maakt deel uit van het Beach Volleybal Team Nederland, waarin de beste beachvolleyballers zijn verzameld. “Ik wil zo hoog mogelijk komen. Ja, het liefst de Olympische Spelen.”
De Spelen van 2024 in Parijs komen daarvoor nog te vroeg, zegt Van der Loo. “Wij, Quinten Groeneholt en ik, zitten nog net buiten de top vijf-teams die worden klaargestoomd voor Parijs. We zijn nog jong, dus we richten ons op Los Angeles 2028.”

Het voorkomt dat Van der Loo al een keuze moet maken tussen zaal en beach. “Als je echt wilt gaan voor deelname aan de Spelen, is het niet te combineren met de zaal. Gelukkig hoef ik nog niet te kiezen. Ik mis nu een paar wedstrijden vanwege een trainingsstage, maar dat is alleen omdat dit seizoen wat langer duurt vanwege corona.”