Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Frederik van der Dussen in de raadzaal &#39;corona-stijl&#39;, maar dan vorig jaar. Toen kwam de raad ook na maanden online vergaderen weer fysiek bijeen.</p>

Frederik van der Dussen in de raadzaal 'corona-stijl', maar dan vorig jaar. Toen kwam de raad ook na maanden online vergaderen weer fysiek bijeen.

(Foto: archief)

Publieke tribune in raadzaal blijft voorlopig op slot

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Er is voorlopig nog geen publiek welkom bij de openbare raadsvergaderingen van de gemeente. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen blijft de deur naar de publieke tribune op slot.

Volgens de gemeente is er in de raadzaal al te weinig ruimte om college- en raadsleden en twee mensen van de pers te kunnen huisvesten. “Zolang anderhalve meter afstand in acht moet worden genomen, kunnen we niet meer mensen kwijt”, zegt Frederik van der Dussen, griffier van de gemeente.

De huidige vergaderopstelling is aangepast door die anderhalve meter. De gemeente verwacht pas vanaf september, bij de start van het nieuwe politieke jaar, weer toeschouwers toe te kunnen laten. De vergaderingen zijn voorlopig dus alleen online te volgen voor het publiek.

Veiligheidsvergadering
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis meldde dat deze week voor het eerst weer een regionale veiligheidsvergadering plaatsvindt in fysieke vorm. Op de agenda staan de ‘naijlende effecten’ van corona.

Nieuwenhuis kon afgelopen week verheugd vertellen dat er in Waddinxveen voor de derde week op rij geen clusterbesmetting had plaatsgevonden. “Mijn boodschap: houd dat vast mensen.”

Meer berichten