In oktober vorig jaar legde kinderburgemeester Mathijs Verbaas het eerste lego steentje van de miniatuurversie van Waddinxveen. (archieffoto HvH)
In oktober vorig jaar legde kinderburgemeester Mathijs Verbaas het eerste lego steentje van de miniatuurversie van Waddinxveen. (archieffoto HvH)

Opening expositie van Waddinxveen in het klein

Algemeen 911 keer gelezen

Waddinxveen -  Kinderburgemeester Mathijs Verbaas opent zaterdag 16 maart samen met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis de expositie Wad Klein – Miniatuur Waddinxveen. 

Iedereen is welkom om vanaf 12.00 uur de mini bouwwerken van dorpsgenoten te bewonderen in gebouw Wereldwijd aan Mauritslaan 55. Tot en met 13 april is het ook mogelijk een kijkje te nemen op elke dinsdag- en woensdagmiddag en zaterdag. 

Wad Klein is een project van maatschappelijk cultuurplatform KunstKade waarbij ruim 40 deelnemers in een halfjaar tijd gebouwd hebben aan een miniatuurversie van Waddinxveen. Het waren deelnemers tussen de 8 en 80 jaar. Zij maakten een typisch Waddinxveens object met zelf gekozen materiaal na op een bouwmodule die KunstKade beschikbaar stelde. 

De deelnemers werden gevoed met diverse workshops en informatiesessies om hen te helpen hun verhaal over Waddinxveen uit te beelden. Uiteindelijk zijn alle modules samengekomen tot een Wad Klein-expositie. Het spoor met een rijdende trein door miniatuur Waddinxveen is de rode draad. De expositie is te vinden op de eerste verdieping van Wereldwijd en de openingstijden zijn op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.00 - 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.