De eerste enthousiastelingen zijn al gesignaleerd op de padelbanen.
De eerste enthousiastelingen zijn al gesignaleerd op de padelbanen. Erik van Leeuwen

Opwinding bij Be Fair

Algemeen 556 keer gelezen

PADEL
Waddinxveen – De officiële opening is op zaterdag 1 oktober, maar afgelopen week kon tennisvereniging Be Fair vier gloednieuwe padelbanen in gebruik nemen. “De hele club is opgewonden.”

Door Erik van Leeuwen

Met tennisleraar Klaas Andringa voert voorzitter Arie Boonstoppel op dinsdag een inspectie uit in het padelcenter. Met hun voeten spreiden ze het zand op baan 1. “Dat zand moet inzakken”, zegt Boonstoppel. “De banen zijn vorige week opgeleverd. Het enige dat nog moet gebeuren is de led-verlichting. De masten staan er al”, wijst hij naar boven.

De banen staan haaks op elkaar en in het midden van de vier banen is een pleintje. “We zijn bezig om het in te richten. We hebben een meubel besteld.” Hij laat op zijn telefoon een afbeelding zien. “Bij veel clubs zijn de padelbanen min of meer aan de tennisbanen geplakt. Dat wilden wij voorkomen. Het moet gezellig zijn om te spelen. Mensen kunnen vanaf het middenplein kijken, praten en wat drinken.”
Met de ingebruikname van de vier padelbanen stapt Be Fair een nieuw tijdperk in, weet Boonstoppel. “We draaien als vereniging zeker niet slecht met een ledental dat stabiel is rond de 550. Padeltennis is enorm populair. De Gouwe Smash heeft een paar jaar geleden twee padelbanen neergezet. We zagen leden daarheen vertrekken. Daarnaast is padel vooral in trek bij dertigers en veertigers. Dat vinden we een interessante doelgroep. We willen ook in de toekomst gezond blijven.”
Be Fair offerde er twee tennisbanen voor op. Dat is volgens Boonstoppel geen probleem. “We hebben nu nog steeds acht reguliere tennisbanen. Dat is ruim voldoende.”
Be Fair hoopt dat de investering zich terugbetaald met zeventig extra nieuwe leden. “We zijn onlangs begonnen met reclame maken en hebben inmiddels al zo’n dertig nieuwe leden. Mensen worden lid van de club en kunnen én tennis én padel spelen.”
De club heeft een aparte padelcommissie in het leven geroepen. Die moet zich buigen over integratie van het padel in de vereniging. “Uiteraard is het straks de bedoeling dat we ook toernooien gaan spelen en clubkampioenschappen”, zegt Boonstoppel. “We zijn als club best wel opgewonden.”
Tijdens de opening op 1 oktober worden clinics gegeven en is er ook een demonstratiewedstrijd met padeltoppers Michaëlla Krajicek en Moos Sporken.