Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het toekomstig plaatje van de voormalige KWA school.</p>

Het toekomstig plaatje van de voormalige KWA school.

Schoolgebouw wordt dokterspraktijk

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente Waddinxveen gaat de voormalige Koning Willem-Alexanderschool aan de Oranjelaan verkopen. Het wordt een huisartsenpraktijk.

In een persbericht van de gemeente staat: ‘Doelstelling is om deze historische locatie in het Sleutelkwartier te transformeren tot een multifunctioneel gebouw, bestaande uit een gezondheidscentrum en gerelateerde maatschappelijke partijen.’ 

Sinds de praktijkovername in 2019 door huisartsen Visser en in ‘t Groen van Huisartsenpraktijk Oranjelaan (in de buurt van de voormalige KWA school, red.) is de praktijk de afgelopen jaren fors gegroeid. “Gezien de verwachte groei van het aantal inwoners in Waddinxveen en de complexere zorgvraag is er toenemende behoefte aan zorg in de wijk”, meent huisarts In ’t Groen. 

Huisarts Visser vult aan: “Een randvoorwaarde is het effectief samenwerken met andere zorgaanbieders in de wijk, waarbij huisvesting onder één dak dit zeker bevordert.” De coronacrisis heeft laten zien dat goed ingerichte zorghuisvesting van groot belang is, menen de artsen. 

Transformatie van de oude school heeft, volgens de gemeente, een positieve impact op de wijk en Waddinxveen. De komende jaren ondergaat het Sleutelkwartier (het gebied tussen de hefbrug en en het station) een make-over. De wijk moet meer eenheid, samenhang en kwaliteit krijgen. Het wordt gezien als een locatie met een rijke historie dat weer het middelpunt van de wijk moet worden. De voormalige Koning Willem-Alexanderschool aan de Oranjelaan heeft een rijke historie en viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. 

Het schoolgebouw is een beschermd monument van architect Piet Stuurman. In 1922 werd deze school door ‘De Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs’ gebouwd. In de jaren 60 kreeg de school een nieuwe naam, namelijk Prins Willem van Oranje-school, waarbij dit vervolgens later weer is veranderd in de Koning Willem-Alexander school (daarvoor was het de School met den Bijbel). 

De doelstelling is om in het pand verschillende zorggerelateerde partijen en maatschappelijke organisaties te vestigen. Verschillende partijen zouden al interesse hebben getoond. Bas Waldekker, manager van de huisartsenpraktijk: “De komende tijd zullen wij besteden aan het selecteren van de partijen die passen binnen de beoogde transformatie van dit mooie pand.”

Meer berichten