Voormalig hotel De Unie. (foto: Myriam Dijck)
Voormalig hotel De Unie. (foto: Myriam Dijck)

De Unie definitief in handen van gemeente

Algemeen 359 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente Waddinxveen heeft voor een bedrag van 1.250.000 euro het pand aangekocht waarin voorheen Hotel De Unie zat. Maandag 14 maart zetten burgemeester Nieuwenhuis en Nanne Veenstra van projectontwikkelaar reBirth een handtekening onder de koopovereenkomst. Op 1 juni vindt verantwoording aan de gemeenteraad plaats over deze uitgave.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis laat in een persbericht weten: “Nu we het pand van Hotel De Unie hebben, kunnen we ook op lange termijn vluchtelingen opvangen. De crisisnoodopvang in De Dreef was voor anderhalve week en bood de vluchtelingen heel weinig privacy. De huidige locatie aan de Noordkade is al veel geschikter en biedt hen onderdak voor ten minste een half jaar. Met het inrichten van Hotel De Unie hopen we opvang te kunnen bieden zolang dat nodig is

Gestript
Het opknappen van het pand gaat de nodige tijd vragen. Het hele pand is inmiddels gestript; verwarming ontbreekt evenals ventilatie en een keuken. De gemeenteraad krijgt binnenkort een voorstel onder ogen met scenario’s en bijbehorend budget.