Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Links Linda Boot, directeur Cyclus en wethouder Brigitte Leferink. (tekst en foto: Annette van den Berg)<br><br></p>

Links Linda Boot, directeur Cyclus en wethouder Brigitte Leferink. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Beter hergebruik door scheiding afval op grondstoffenplein

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het nieuwe grondstoffenplein aan Coenecoop 53 is vrijdagmiddag 14 januari in gebruik genomen. Wethouders Brigitte Leferink en Martijn Kortleven hadden de eer om als eersten herbruikbaar materiaal in de containers te gooien. Afval is verleden tijd.

Het verouderde afvalbrengstation met de lange wachtrijen aan de Zuidelijke Rondweg is vervangen door een grondstoffenplein dat voldoet aan de huidige eisen. Overzichtelijk en ruim. Geen wiebelige trapjes meer bij de containers, maar een verhoogd platform waar je met de auto oprijdt.

Wethouder Brigitte Leferink is er blij mee. “Het oude exemplaar voldeed niet meer en we hadden de grond nodig voor de Triangel.”

Op het grondstoffenplein staan containers om afval te scheiden, in 23 verschillende soorten materiaal dat op de een of andere manier opnieuw gebruikt kan worden. Huishoudelijk restafval kan alleen thuis in de eigen container. 

“Afval suggereert dat je er niets meer mee kan,” meent Leferink, “maar tegenwoordig proberen we alles opnieuw te gebruiken.” Wethouder Kortleven die verantwoordelijk is voor de tarieven van de afvalheffing vult aan: “Dat scheelt ook in de portemonnee. Restafval moet worden verbrand. Dat kost geld, terwijl PMT en papier juist geld opbrengen.” 

Marlies Prins is de eerste bewoner die het platform oprijdt om een kast en een traphekje te slijten. “Het is nog verwarrend, maar het ziet er mooi uit.” 

Ze heeft haar auto in de verkeerde hoek gezet. “Zo is het toch nog een eind sjouwen.” Bij de ingang is een plattegrond van het plein verkrijgbaar om de zoektocht naar de juiste container te vergemakkelijken.

Openingstijden
Het grondstoffenplein is bereikbaar via de Kanaaldijk. Vanaf 24 januari 2022 gelden de gebruikelijke openingstijden: Maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten