Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het lukte Sven, Leon en Boas uit de Oranjewijk om 12 kerstbomen per keer naar het inzamelpunt te vervoeren. (tekst en foto: Myriam Dijck)&nbsp;</p>

Het lukte Sven, Leon en Boas uit de Oranjewijk om 12 kerstbomen per keer naar het inzamelpunt te vervoeren. (tekst en foto: Myriam Dijck) 

update

‘Eindelijk die boom de deur uit’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Al twee weken waren ze bezig met de voorbereidingen: Sven, Leon (beiden 10 jaar) en Boas (9) uit de Oranjewijk vroegen buren, familie en vrienden of ze hun kerstbomen mochten meenemen.

Op vrijdag 7 januari kwamen ze met twee skelters naar het gemeentelijke inleverpunt op het Koningin Wilhelminaplein. Volgens de jongens waren veel buren erg blij dat de ophaalploeg langskwam. Leon: “Mijn buurvrouw zei: ’hèhè, eindelijk kan die boom weg.”

Skelters
De bomen werden door Sven, Leon en Boas op de aanhangers gehesen die ze speciaal voor de ophaalactie hadden aangepast. Samen met zijn vader had Sven vier balken op de aanhanger van zijn skelter gespijkerd om de bomen op hun plek te houden. Boas had een paar platen bevestigd op zijn aanhanger. “Dat hebben we gisteravond gedaan”, zeiden de jongens trots.

De buit: 12 kerstbomen. “Maar dit was nog maar het begin.” Volgens Leon moesten ze in totaal 15 keer heen en weer rijden. Sven telde in totaal 32 bomen. Voor elke boom kregen ze 50 cent. Wat ze met het geld gaan doen? Sven: “Dat weten we nog niet. Het gaan ons niet per se om het geld eigenlijk. Zo hebben we vooral wat te doen in de vakantie.”

Inzamelen
De jongens uit de Oranjewijk waren zeker niet de enigen met kerstbomen. Finn, Lode en Olaf hadden gezamenlijk 50 kerstbomen verzameld in de buurt van het Nicolaaserf. Aan de Junolaan waren zelfs 72 bomen verzameld door de kinderen uit de buurt. Op 7 januari konden in Waddinxveen op zeven verschillende plekken in het dorp kerstbomen worden ingeleverd.

Vierduizend bomen
Een woordvoerder van gemeente Waddinxveense liet weten dat er bijna 4.000 kerstbomen zijn ‘gekocht’ door de gemeente, 650 meer dan vorig jaar. “De spaarpotten van de verkopertjes zijn weer flink gevuld; op twee adressen werden zelfs 108 bomen in één keer verkocht.”

Het grootste deel van de bomen gingen direct naar groenrecyclingsbedrijf Wagro waar ze met ander groenafval worden versnipperd en verwerkt tot compost. Een ander deel wordt versnipperd en gebruikt voor ophoging van natuurpaden.

Meer berichten