Uit het stedenbouwkundigplan voor t Suyt II.
Uit het stedenbouwkundigplan voor t Suyt II. Foto: ECHO

Aanwezigheid pad geen gevolgen voor bouwproject

Algemeen 547 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente Waddinxveen zegt door een oplettende bewoner te zijn gewezen op de aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad in het gebied waar ‘t Suyt 2 wordt ontwikkeld. 

Op advies van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) is hierop afgelopen zomer een aanvullend ecologisch onderzoek uitgevoerd. Uit eerder onderzoek werd al eens gewezen op de mogelijke komst van de bijzondere pad. Uit het aanvullend onderzoek bleek inderdaad dat de rugstreeppad nu daadwerkelijk is aangetroffen. 

De gemeente laat desgevraagd weten ‘vooralsnog niet te verwachten dat het vertraging oplevert voor de bouw van de woningen’, al moet er wel een ontheffing door de gemeente worden aangevraagd op de Wet natuurbescherming. 

Voor alle beschermingsregimes die zijn opgenomen in de Wnb geldt dat het verboden is om exemplaren opzettelijk te doden, te vangen of voortplantingsplaatsen of rustplaatsen opzettelijk te beschadigen, vernielen of weg te nemen. Wanneer blijkt dat verbodsbepalingen overtreden zullen worden, kan bekeken worden of er een vrijstelling geldt voor de voorgenomen handelingen. Zo niet, kan een ontheffing aangevraagd worden waarvoor diverse criteria gelden.