Met name bij PCW bestaan er zorgen over de wachtlijst voor het diplomazwemmen.
Met name bij PCW bestaan er zorgen over de wachtlijst voor het diplomazwemmen. Foto: Pixabay

De Sniep wil wachtlijst diplomazwemmen wegwerken

Algemeen 309 keer gelezen

Waddinxveen - Volgens wethouder Brigitte Leferink wil zwembad De Sniep de doorlooptijd voor het halen van zwemdiploma’s verlengen. In Waddinxveen is de wachtlijst voor diplomazwemmen de laatste jaren erg gegroeid. 

Met name PCW maakt zich zorgen. Volgens fractievoorzitter Jannes Berghout is de wachtlijst inmiddels zo lang geworden dat er geen nieuwe kinderen op komen te staan. Hij vindt het niet wenselijk dat jonge kinderen zo lang moet wachten om hun zwemdiploma te kunnen halen. “Wij wonen in een zeer waterrijke omgeving en als kinderen steeds langer moet wachten om af te kunnen zwemmen zorgt dat voor een verhoogde kans op onveiligheid. Ik hoor dat kinderen van zes jaar nog steeds niet aan de beurt zijn.”

Wethouder Leferink erkent het probleem en zegt dat De Sniep maatregelen wil nemen om de wachtlijst snel weg te werken. Berghout vindt dat er prioriteit gegeven moet worden aan het diplomazwemmen. “Desnoods gaat dat maar even ten koste van de vrijzwemmers.” 

Volgens Leferink is het zwembad hard op zoek naar oplossingen. “Eén daarvan is dat er in de zomervakantie de mogelijkheid wordt geboden de zwemvaardigheid te verbeteren.”