Logo hartvanwaddinxveen.nl
De fietsenzaak heeft voor tienduizenden schade nadat er is ingebroken.
De fietsenzaak heeft voor tienduizenden schade nadat er is ingebroken. (Foto: Myriam Dijck)

Inbrekers stelen voor 65.000 euro aan racefietsen

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Vijftien fietsen met een totaalwaarde van 65.000 euro zijn in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober uit een fietsenzaak in Waddinxveen gestolen. De politie is op zoek naar de daders. 

Myriam Dijck

Op camerabeelden is te zien hoe een witte bestelbus om half drie ’s nachts langs het pand rijdt aan de Noordkade, vertelt Arjan van der Vlucht van BikePro. “Eén stapte uit en liep naar de voordeur met gereedschap. Daarmee tilde hij de hele schuifpui uit z’n frame. Vervolgens kwamen drie anderen uit de bus en liepen met fietsen heen en weer tot ze de bus hadden volgeladen.” 

Vijf minuten later reden ze weg, zegt hij. De politie, die door de alarmcentrale was ingeseind, kwam een paar minuten later, net te laat om de inbrekers te onderscheppen. “Vervolgens is er ’s nachts een grootschalig politieonderzoek opgezet, maar dat heeft niks opgeleverd.” 

Koelbloedig
De inbrekers namen hoofdzakelijk lichtgewicht racefietsen mee, waarvan de duurste een prijskaartje van 7.500 euro heeft.  “Die wegen maar zeven kilo, dus dan hang je er één op elke schouder en je rent er zo mee weg. In totaal hebben ze vijftien fietsen meegenomen, met een totale waarde van 65.000 euro bij elkaar”, vervolgt Van der Vlucht. “Ze gingen echt professioneel en koelbloedig te werk.”

Collega Niels van Leeuwen was ’s nachts in de auto gestapt en trof een kapotte voordeur aan, waarvan een schuifpui in z’n geheel op de grond lag, en een leeggetrokken etalage. “Als je voor zoiets uit je bed wordt gebeld, ben je meteen wakker.” 

De politie heeft op vrijdagochtend sporenonderzoek en buurtonderzoek uitgevoerd. “Van de daders ontbreekt nog elk spoor”, zegt Peter Wijnen, politieteamchef Waddinxveen-Zuidplas. Hij roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer berichten