Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Sniep is weer open, onder voorwaarden.
De Sniep is weer open, onder voorwaarden. (Foto: pr)

Zwembad De Sniep weer open

  •   822 keer gelezen

Waddinxveen - Het kon zaterdag weer voor het eerst in zwembad De Sniep sinds de corona-uitbraak: vrij zwemmen binnen of in de buitenlucht. Niet met heel veel mensen tegelijk, maar gedoseerd in tijdsblokken en via inschrijving.

Erwin Arnold, manager binnensport, legt uit: "We ontvangen maximaal dertig mensen per tijdsblok. Of je komt van 10.15 - 13.15 uur of van 13.30 - 16.30 uur. Op vrijdagochtend waren al vijf gezinnen aangemeld voor de zaterdag en vier gezinnen voor de zondag. "We weten ook pas sinds woensdagavond dat we weer open mogen", aldus Arnold. 

Tot dusver konden mensen wel al reserveren voor het zwemmen van banen en waren er ook wat zwemlessen. "Maar dit is wel weer lekker, hoor, dat het kan", meent Arnold. 

"Lekker weer aan de slag, het vak uitoefenen waar we voor gekozen hebben. Nu nog hopen dat het goed gaat, zodat we steeds verder kunnen uitbreiden. Uiteraard hebben we voorlopig nog te maken met die anderhalve meter afstand, vandaar ook dat we nu nog beginnen met maar dertig man. Wat als het gaat regenen en iedereen wil naar binnen, daar heb je gewoon rekening mee te houden nu." 

Vanaf 13 juli gaat het zomerrooster in en zal het zwembad elke dag zijn geopend. De regels die dan gehanteerd worden, staan op de site van het zwembad.

Meer berichten