Logo hartvanwaddinxveen.nl
Tapasbar Bienvenida
Tapasbar Bienvenida (Foto: Annette van den Berg)

Witwaspraktijken in tapasbar Bienvenida aan de Nesse

  •   421 keer gelezen

Waddinxveen – Naast aanwijzingen die sterk doen denken aan illegale gokpraktijken, zou er bij tapasbar Bienvenida aan de Nesse ook sprake zijn van het witwassen van geld. Dat zei Peter Wijnen, teamchef van politieteam Waddinxveen-Zuidplas.

Wijnen presenteerde de politiecijfers van het afgelopen jaar aan de gemeenteraad op woensdag 27 mei. Hierin werd de gesloten tapasbar aangehaald als voorbeeld van ‘ondermijning’: gevallen waarbij legale en illegale activiteiten in elkaar overlopen.

Begin april werden 27 gasten van Bienvenida beboet vanwege het overtreden van de coronamaatregelen. Drie weken later, op 25 april, werd de tapasbar op last van de burgemeester voor een half jaar gesloten vanwege ‘zeer afwijkende bedrijfsvoering’. De politie had toen sterk het vermoeden en ook aanwijzingen dat er gepokerd werd (pokeren valt onder de Wet op de Kansspelen, red.).

“Het witwassen van geld, illegale gokpraktijken; dat zijn uitingsvormen die wij hier in Waddinxveen zien”, zei Wijnen. “Het gebeurt wel degelijk, maar niet op hele grote schaal.”

Meer berichten