Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het Coenecoop College zal bij de nieuwe school waarschijnlijk ook rekening moeten houden met 'het nieuwe normaal'.
Het Coenecoop College zal bij de nieuwe school waarschijnlijk ook rekening moeten houden met 'het nieuwe normaal'. (Foto: impressie nieuwbouw)

Coenecoop College in de startblokken

  •   286 keer gelezen

Waddinxveen - De één kijkt er naar uit, de ander vindt het toch ook wel een beetje spannend; op dinsdag 2 juni mogen de leerlingen van het Coenecoop College voor het eerst sinds maanden weer naar school. Dat wil zeggen, de helft van het totaal aantal leerlingen (voor de locatie in Waddinxveen zijn dat bijna duizend leerlingen).

Kolette Raatelande, afdelingshoofd van de onderbouw voor havo en vwo, legt uit: "Iedereen mag twee keer in de week naar school." 

Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, is elke klas in drieën gedeeld wat neerkomt op zo'n 10 tot 11 leerlingen per lokaal. De leerlingen krijgen vervolgens van 8,30 tot 10.30 uur les (dat komt neer op drie lesuren) in hetzelfde lokaal. Het is de docent die van lokaal wisselt.

Dagelijks is er een ochtendblok en een middagblok en kunnen per blok 250 leerlingen onderwijs volgen. Na afloop van de lessen, moeten de leerlingen direct weer naar buiten en naar huis. Van pauzes is voorlopig nog even geen sprake. 

Raateland vindt het allemaal best spannend. "De jongeren hebben elkaar een hele tijd niet gezien. Ik ben vooral benieuwd hoe het zal gaan in de gangen. Toch hebben ze zich echt aan die anderhalve meter te houden, daar wordt ook op gesurveilleerd in school. Corona is het land immers nog niet uit."

De leerlingen van de onderbouw hebben, naast zes lesuren in de week, ook nog weektaken. Leerlingen van de bovenbouw hebben naast zes 'live' lessen op school ook nog online onderwijs.

Lees woensdag 3 juni in de papieren versie van Hart van Holland de eerste reacties van de leerlingen.

Meer berichten