Logo hartvanwaddinxveen.nl
Anita van der Louw toont de valentijnstroopwafel. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Anita van der Louw toont de valentijnstroopwafel. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Van rode rozen en een spel tot stroperige harten voor Valentijn

  •   111 keer gelezen

Waddinxveen – Elk jaar zijn er weer talloze mensen die hun geliefde op 14 februari willen verwennen of verrassen met Valentijnsdag. Ook in Waddinxveen gaat deze dag niet ongemerkt voorbij.

Rode rozen zijn en blijven het symbool voor de liefde en dus is het een voor de hand liggend valentijnsgeschenk. Bij een rozenkwekerij aan de Abraham Kroesweg gaan elke dag 180.000 rode rozen de deur uit.

Tijdens het sorteren, selecteren camera's de allergrootste bloemknoppen. Het overgrote deel gaat naar exclusieve bloemisten in het buitenland. Op de markt zijn dit soort superrozen niet te vinden. Rozen laten zich niet dwingen om half februari massaal te bloeien.

De grote vraag naar bloemen voor Valentijn heeft voor de bloemenhandelaar op het Marktplein voor- en nadelen. In zijn kraam verwacht hij vrijdag wel wat meer bloemen te verkopen, maar de inkoopprijs is ook veel hoger. "Zelfs een week voor Valentijn zijn de prijzen van rozen al ruim twee keer zo hoog als de week daarvoor."

Gelukkig zijn er meer mogelijkheden voor een geschenk waar de liefde vanaf spat. In één van de etalages op 't Gouweplein trekt een grote beer de aandacht naast het schap met kaarten, bruisballen, chocolade en andere cadeauartikelen.

Een plaatselijke boekhandel elders in het dorp speelt in op Valentijn door een boek over relaties zichtbaar in de winkel neer te leggen, naast een relatiespel. Ook chocoladeharten en hartvormige gevulde koeken doen mee. Kortom, elke ondernemer probeert een slaatje te slaan uit Valentijn.

Zo ook Anita van der Louw die in de marktkraam van haar werkgever stroopwafels aanbiedt in de vorm van een hart.
"We bakken ze het hele jaar door voor verjaardagen, maar met Valentijn is er extra vraag naar. Dan pak ik ze mooi in met een rode strik. Leuk toch?"

Activiteiten
Op vrijdagavond 14 februari is in De Kroon de theatervoorstelling: Love Letters. Meer informatie daarover is te vinden via www.botmanenvanvleuten.nl. En in De Paddestoel aan de Lijsterbesstraat wordt zaterdag 15 februari een valentijnsdisco gehouden, info: wsv-depaddestoel.nl.

Meer berichten