Logo hartvanwaddinxveen.nl
Ravage op het plein bij de Kardinaal Alfrinkschool (foto: Waddinxveen Zuidplas-Triangel buurtpreventie)
Ravage op het plein bij de Kardinaal Alfrinkschool (foto: Waddinxveen Zuidplas-Triangel buurtpreventie)
Vuurwerkverbod

Onrust in Zuidplas: verbazing over 'ontspannen' jaarwisseling

  •   1028 keer gelezen

Waddinxveen – Inwoners van Waddinxveen uitten hun verbazing over de berichtgeving van de politie en de brandweer dat de jaarwisseling 'ontspannen' is verlopen. Een inwoner noemde de hulpdiensten op sociale media 'doof, blind én naïef'.

In de wijk Zuidplas veroorzaakten tientallen personen 's middags op oudejaarsdag overlast. In de omgeving van het winkelcentrum gooiden ze met vuurwerk en zochten volgens de politie de confrontatie. Daarnaast werd bij de speeltoestellen van de Kardinaal Alfrinkschool een ravage aangetroffen nadat hier een bus purschuim was ontploft.

Een woordvoerder van de politie liet desgevraagd weten: "Vanuit de groep, bestaande uit tientallen personen, werd zwaar vuurwerk naar omstanders en agenten gegooid. Sommigen uit de groep liepen met gezichtsbedekking rond."

Volgens buurtpreventie Zuidplas-Triangel ontstond het probleem rond 13.00 uur met een poging tot brandstichting bij de Kardinaal Alfrinkschool. "Dit gaf snel aanzuigende werking tot circa honderd tieners, hiervan hadden enkele tientallen hoofd en gezichtsbedekking."
Pas toen het Parate Peloton (onderdeel van de Mobiele Eenheid) de groep - die volgens buurtpreventie een 'kat-en-muisspel' speelde met de politie - uiteendreef, was de onrust voorbij.

"Agenten traden op en controleerden daar waar mogelijk de identiteitsbewijzen van de aanwezigen," vervolgt de politiewoordvoerder. Een jongen is aangehouden voor het in bezit hebben en afsteken van illegaal vuurwerk. "Dit illegale vuurwerk is in beslag genomen ter vernietiging. Daarna keerde de rust weer terug."

Meer berichten