Logo hartvanwaddinxveen.nl
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis opende met de JO12 van Be Fair de pannakooi. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis opende met de JO12 van Be Fair de pannakooi. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Nieuwe pannakooi voor Be Fair

  •   94 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – "Ik kan helemaal niet voetballen", had hij nog gezegd voordat hij het kunstgras betrad. Met een subtiele voetbeweging opende burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis zaterdag de nieuwe pannakooi van voetbalvereniging Be Fair.

Voordat hij het veld overgaf aan de JO12 van de Waddinxveense club zei Nieuwenhuis dat hij het initiatief van Be Fair om het miniveldje aan te leggen toejuicht. "Hoe meer de jeugd beweegt hoe beter. Deze pannakooi nodigt uit om te spelen."
De pannakooi is mogelijk gemaakt door particulieren en sponsors. "De club kan niet zomaar tien- tot twaalfduizend euro op tafel leggen", reageerde Rob van Gils van de sponsorcommissie. "Vandaar dat we voor de financiering een beroep hebben gedaan op sponsors. Iedereen was meteen enthousiast. Na twee avonden hadden we tien particulieren en sponsors gevonden die wilden doneren."
De daadwerkelijke aanleg van het veldje (ongeveer 10 bij 15 meter) had meer voeten in de aarde, volgens Van Gils. "Het is niet zo simpel als het lijkt. In de grond moeten twee soorten zand. Een goede leverancier voor de doeltjes en hekwerk was ook niet een-twee-drie gevonden."
Volgens Be Fair-voorzitter Piet Coevert past de komst van de pannakooi bij de ontwikkeling van Be Fair. "Elk moment dat de poorten van de club geopend zijn kan er straks door de jeugd gevoetbald worden."
Van Gils: "We combineren het nuttige met het aangename. Het is leuk om op een klein veldje te voetballen en goed voor de techniek."
Be Fair krijgt steeds meer jeugdspelers. "Elk jaar plussen we met dertig, veertig kinderen", schat Coevert. Volgens burgemeester Nieuwenhuis een logische ontwikkeling. "Waddinxveen groeit de komende jaren elk jaar met duizend inwoners."
Die groei kan Be Fair alleen maar aan als de club snel een extra kunstgrasveld krijgt. Coevert: "Ik heb namens Be Fair een verzoek bij de gemeente ingediend om van het hoofdveld kunstgras te maken. Anders komen we in de nabije toekomst onherroepelijk in de knel met trainingsruimte. Als het hoofdveld kunstgras wordt, kunnen we drie, vier jaar vooruit."

Meer berichten