ASW versterkt de aanval

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft in Nicolei Viotty een nieuwe doelman gevonden voor komend seizoen. Hij volgt Ebony Overdijk op, die overstapt naar de jeugd van Jodan Boys.

Daarnaast versterkte ASW, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de vijfde klasse, de aanval. Trainer Justin Sterk omschrijft Simon Zeyesus als een handige en snelle speler. Komend seizoen is ook Luca Troiano te bewonderen op sportpark De Sniep. De spits speelde eerder voor Be Fair onder de naam Luca Jansen. “Hij heeft nog tegen ons gescoord in de bekerwedstrijd twee seizoenen geleden. Dat was ook meteen zijn laatste wedstrijd.”

“Er heeft zich ook een speler aangemeld die bij Stolwijk in het eerste elftal heeft gespeeld. Hij herstelt echter van een zware blessure. Zodra hij zo ver is, gaat hij meetrainen”, aldus Sterk.

De eerste training van ASW is op zaterdag 6 augustus. Een week later is de eerste oefenwedstrijd tegen het Goudse GSV.


Korbis op valreep van nul af

KORFBAL
Waddinxveen – De korfballers van Korbis hebben zichzelf op de valreep van de veldcompetitie verlost van de hatelijke nul. Tegen Sporting Trigon pakte het team van coach Jan Willem Hofman na dertien nederlagen het eerste punt: 14-14.

Korbis was na afloop blij met het behaalde resultaat, maar er was ook teleurstelling. Dertig seconden voor tijd bracht Benjamin Visser zijn ploeg op voorsprong (13-14) en leek daarmee Korbis de eerste overwinning te bezorgen. “Sporting Trigon kwam twaalf seconden voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Ze scoorden met een no-bal, een wanhoopsschot van grote afstand”, baalde Visser, die wel zeer tevreden was over het spel van zijn ploeg. “We spelen al een paar weken best aardig, maar we moeten ook weer leren om te winnen. Voor rust stonden we met 6-4 voor toen we balbezit kregen. In plaats van de tijd vol te spelen, schoten we heel snel. In de tegenaanval kon Sporting Trigon nog 5-6 maken. Twee doelpunten voorsprong bij rust geeft net even wat meer lucht. Het wordt volgend seizoen sowieso heel anders. We zullen meer wedstrijden spelen waarin we gelijkwaardig of beter zullen zijn. De indeling van de zaalcompetitie biedt in elk geval kansen om bovenin mee te spelen.”

Korbis degradeerde op het veld naar de tweede klasse en in de zaal naar de derde klasse.

Waterspektakel
Korbis houdt zaterdag zijn traditionele afsluitingsdag, met een waterspektakel voor de jeugd en een clinic voor de oudere jeugd van Ard Korporaal en Daan Preuninger, coach en speler van de Delftse topclub Fortuna, landskampioen in de zaal.