Afvalbrochure van de gemeente. (foto:pr)
Afvalbrochure van de gemeente. (foto:pr)

Zoveel mensen zoveel meningen

Ingezonden brieven bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. De redactie behoudt zich het recht voor – zonder opgaaf van reden - bijdragen te weigeren of in te korten. De redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, zowel in de printversie als op sociale media van Hart van Holland.


Afval en wij de burgers

In Waddinxveen is de campagne 'Afval scheiden, maak het waardevol' gestart. Dat hebben de inwoners gemerkt, doordat zij een stukje potentieel afval door de brievenbus gepropt hebben gekregen: de eerste brochure. Maar is dat eigenlijk niet te veel ironie? Ik bedoel, dat de gemeente zelf, via de inmiddels ontvangen (en nog te ontvangen) brochures zorgt voor bergen afval? En dat afval moeten wij - de burgers - dan weer scheiden, zodat wij - de burgers - dat weer waardevol maken. En daar betalen wij - de burgers - dan ook nog 90.000 euro voor. Want dat kost die campagne. Geld wat gekort wordt op het budget voor het verzamelen en afvoeren van afval... Ja, ja, je moet maar durven.
Maar de vraag is natuurlijk ook, of wij - de burgers - dat allemaal maar moeten accepteren.

Hein Wessels


De Kleikade

Iedereen die Waddinxveen écht kent weet waar de Kleikade is. Dé plek waar je het eerst kan schaatsen en waar je een oneindig uitzicht hebt over de polder. Een gezellig straatje met kleine oude huisjes waar iedereen elkaar kent en zo nodig helpt. Het landelijke dorpskarakter is er nog, al komt de bebouwing wel steeds dichterbij. Be Fair, 't Suyt, Nooitgedacht. De vroegere natuurspeeltuin van mijn kinderen maakt plaats voor allemaal prachtige huizen. Vandaag was het veldje waar mijn hondje vrij kan rennen met hekken afgezet. Toch maar eens op zoek naar de voortgang en plannen van het nieuwste bouwproject 't Suyt 2. Via de site de nodige info opgezocht. Mooie plannen voor landelijk wonen in prachtige grote woningen. Helaas weer erg weinig van het kaliber 'Kleikade' voor mensen met een beperkt budget. De laatste twee foto's op de pagina brengen mij van onbegrip naar verwarring en uiteindelijk naar genoegen. De op één na laatste foto van het grote huis met rieten kap laat zien op welke doelgroep dit bouwproject zich richt. Een prachtige vrijstaande villa, onbetaalbaar voor de gewone Waddinxvener. De laatste foto, helemaal onderaan, van de steiger met stoel en prachtig uitzicht brengt mij een beetje in verwarring. Is dat niet de steiger van die vriendelijke buurtjes en het prachtige vrije uitzicht van de Kleikade? Dat een bouwproject van dit kaliber een foto van de Kleikade nodig heeft om te laten zien hoe landelijk je kan wonen in je kapitale woning stemt mij tevreden. Een uitnodiging aan alle bewoners van 't Suyt 2 en de rest van Waddinxveen, kom gerust eens genieten van het gratis uitzicht en de vriendelijke bewoners op de Kleikade.

Jaap Bruining

Triangel als melkkoe

In het artikel 'Coalitie wil meer regie over woningmarkt' wordt de wijk Triangel opgevoerd als melkkoe voor de gemeente en de suggestie gedaan dat deze winst weer kan worden ingezet voor maatschappelijke voorzieningen in de wijk. 

Wij hopen van harte dat dit waarheid kan worden in de wijk. Hopelijk zijn 'de miljoenen' al niet uitgegeven of begroot voor allerlei andere (ongetwijfeld ook mooie) projecten. De miljoenen hoeven niet allemaal terug te vloeien naar de wijk, we zijn al zeer tevreden met de helft. Zorgen voor een plek waar zich allerlei (sociale) activiteiten kunnen afspelen, waar we elkaar kunnen ontmoeten, waar de werkers in de wijk een basis hebben, hoe mooi zou dat zijn. Hopelijk heeft de verslaggever een goede bron gehad en gaat het inderdaad over miljoenen. Het zou jammer zijn en teleurstellend wanneer zou blijken dat de pot leeg is.

Henk Asscheman