Woontoren tóch verder de lucht in

Waddinxveen – De woontoren van de nieuwe Passage in het oude centrum krijgt tóch elf lagen. De fractie van de VVD heeft zich achter het plan van het college geschaard en daarmee is er een kleine meerderheid in de gemeenteraad, die er deze week over stemt.

De VVD was eerder dit jaar nog fanatiek tegenstander van de elf woonlagen van de woontoren. Het steunde destijds, samen met de PCW en het CDA, een motie met de titel 'Stadse Fratsen' waarin duidelijk afstand werd genomen van de hoogbouwplannen. Het betoog van toenmalig woordvoerder Raymond Boer, die inmiddels geen raadslid meer is, liet niets aan duidelijkheid te wensen over.  De elf lagen tellende woontoren zou niet passen bij het dorpse karakter van Waddinxveen en bovendien de Hefbrug als eyecatcher van het oude centrum naar de kroon steken..

In de motie vroegen de drie partijen onderzoek te doen naar een plan met maximaal negen of zeven woonlagen. Het college concludeerde na dat onderzoek dat variant 2 het beste de ambities voor de nieuwe Passage omschreef en hield vast aan de elf woonlagen. De elf lagen leiden tot een dubbele plus op stedenbouwkundig gebied: meer woningen en geeft de gemeente bovendien een extra voordeel van 337.000 euro. Die financiële meevaller kan goed worden gebruikt in het Sleutelkwartier, dat afkoerst op een forse negatieve grondexploitatie van enkele miljoenen euro’s.

De PCW en het CDA stelden hun mening niet bij, maar de VVD was wel tot andere inzichten gekomen.  
Lees verder op pagina 3