Relatief weinig Waddinxveners bij bijeenkomst over randweg

Boskoop/regio – Zoals verwacht was het niet al te druk op donderdagavond 16 juni in het Flora-gebouw in Boskoop. Hier vond de tweede inloopavond plaats waar belangstellenden informatie konden krijgen over verkeersproject N207 Zuid. De eerste avond, op dinsdag 14 juni in Hazerswoude-Dorp, was met circa 200 aanwezigen drukker bezocht.

Het provinciale verkeersproject N207 Zuid omvat twee onderdelen: een nieuwe randweg langs de westkant van Waddinxveen (de Bentwoudlaan) en een nieuw verkeersplan voor de kern van Hazerswoude-Dorp.

Een medewerker van de provincie Zuid-Holland vertelt: “Omdat de Bentwoudlaan niet door de kern van Waddinxveen gaat, is er wat minder belangstelling vanuit Waddinxveen. Dat hadden we wel verwacht. Daarnaast zijn de plannen voor de Bentwoudlaan al een tijdje onveranderd.”

Oplevering 2025
Hoewel er nog een aantal onderzoeken loopt, waaronder een stikstofonderzoek, verwacht de provincie volgend jaar (2023) te beginnen met de aanbesteding van het project. De oplevering staat gepland voor 2025. Daarbij wil de provincie beide onderdelen gelijktijdig aanleggen. “De twee deelprojecten staan in verband met elkaar. Zonder aanpassing van de kern van Hazerswoude-Dorp loopt het verkeer vast. En zonder Bentwoudlaan heeft het noord-zuidverkeer geen uitweg.”

Actiegroep stapt naar rechter
Als het aan lokale actiegroep het Molenberaad ligt, komt de Bentwoudlaan er helemaal niet. De groep strijdt al jaren voor het behoud van het landelijk gebied rondom Waddinxveen. Robert Hagendoorn van het Molenberaad: "De provincie zit op een verkeerd spoor met de Bentwoudlaan. Er zijn betere alternatieven om het verkeer door te laten stromen, maar daar willen ze niet naar luisteren.” De actiegroep bereidt een rechtszaak voor om de plannen te blokkeren.

Zienswijze
Tot en met 12 juli is het mogelijk om bij de provincie een schriftelijke zienswijze in te dienen op project N207 Zuid. Dit kan door een mail te sturen naar zienswijze.n207zuid@pzh.nl
(Myriam Dijck)