Afbeelding

Van winkelpand naar warme woonstudio

Algemeen

Waddinxveen - Sommige buren kunnen door één deur, anderen lopen liever een blokje om als zijn of haar buurman de deur uitkomt. De 26-jarige Mounir Atif vindt dat hij boft met zijn appartement; hij kijkt vanaf zijn voordeur uit op het Raadhuisplein.

Waar ooit de Aldi was gevestigd aan Kerkweg-Oost, staan nu appartementen. “Dit was vroeger het magazijn”, zegt de 26-jarige Mounir Atif. “Vandaar die enorme hoogte hier.” Het plafond van zijn studio tik je niet even aan, ook niet als je twee meter bent en springt. Atif woont er nu vier jaar en vindt het hier fijn. 

In 2017 is het winkelpand volgens Atif verbouwd en zijn op de begane grond studio’s gemaakt. Hij zit vaak buiten, want zijn woning heeft één nadeel: het is er erg warm. “Het is dikwijls 27 graden binnen, dus heb ik dit zitje aangeschaft zodat ik lekker buiten kan zitten.” Zijn buren schuiven vaak aan. Rechts zit ook een jonge vent alleen en links van Atif woont een jonge buurvrouw. “Ik heb ook een extra tafeltje aangeschaft zodat we met z’n allen kunnen ontbijten hier met mooi weer. En als het te warm is, heb ik ook nog een parasol.”
Met zijn buren heeft hij pas kennis gemaakt toen hij in Waddinxveen kwam wonen. “We komen alledrie uit Gouda.” Zijn buurman  is inmiddels een hele goede vriend waar Atif regelmatig mee vist en binnenkort ook mee naar Spanje op vakantie gaat. Dat er tegenover hem ooit nog een gemeentehuis stond, weet Atif nog wel. “Ik heb nog meegemaakt dat er krakers in zaten en dat hier regelmatig de politie op het parkeerterrein stond.”

Nu het voormalig gemeentehuis met de grond gelijk is gemaakt, heeft het buurtje meer weg van een hofje. Atif wijst: “In dat linker gebouw zitten overwegend ouderen, hier weer veel jongeren en daar rechts zitten ook jongeren en mensen die begeleid wonen. Iedereen groet elkaar. Uiteraard heb je ook rekening met elkaar te houden. Ik heb wel eens de muziek te hard aan gehad en werd daar op aangesproken en toen heb ik de volumeknop meteen wat lager gezet.” In zijn studio kan hij alles doen: zelf koken, hij heeft een eigen douche en het slaapgedeelte is door een houten stellage van de ruime woonkamer gescheiden. “Het is hier ook gewoon lekker rustig”, zegt een tevreden Waddinxvener die tevens zegt te genieten van wandelingen door polder Bloemendaal.

Afbeelding