Vlaggenschip van WSV Inter Nos flink onderuit tegen Moerkapelle 1

Waddinxveen - Naast de 29e ronde van de interne schaakcompetitie van de Waddinxveense schaakvereniging WSV Inter Nos werd vorige week ook de laatste ronde voor de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond gespeeld. 

Op het programma stond de uitwedstrijd van het Waddinxveense vlaggenschip tegen Moerkapelle 1; een sterk team dat de Waddinxveners wist af te drogen met een 6,5-1,5 nederlaag. De enige bordpuntpakkers waren Wim van der Hoek (1) en Govert van Klaveren (0,5).

'Arjen Zuurmond blijft nipt aan kop'

Bij de interne competitie gaat nog altijd Arjen Zuurmond nipt aan kop, die tegen Wim Mulder met de witte stukken een degelijk spelletje liet zien. De witspeler wist echter met goed tegenspel toch nog een remise uit het spel te slepen. Eduard Philipse, op de derde plaats tegen John Groen in `t Wout, waarbij Groen in `t Wout zich uitstekend verweerde. Het eindigde in remise.

Eveneens remise bij Ton van Nieukerke en Ruud Bosch. Een overwinning voor Hans van Woudenberg, die de foutieve keuze voor de lange rokade (verricht door Albert Prins) riant wist uit te buiten. In de middengroep een onbesliste strijd tussen een erg voorzichtige Jan van der Born en Kees Jan Kraan, voorts de punten voor Jan van Gulik die verdiend Hans van Offeren de teil in wist te spelen.
In de kelder van de schaakdivisie knap spel van Arie Peters, die Gerard Snabel een puntendeling wist af te dwingen. Jaap van der Heiden verloor een kwaliteit tegen Guy Luder nadat Luder door een foutieve zet een kwaliteit zou verliezen en vervolgens twee pionnen. Het betekende de volle winst voor Van der Heiden. Berry van Tienhoven met de zwarte stukken verloor een pion tegen Louis Stolwijk, waarbij na afloop de zwartspeler het meest tevreden zou zijn met de behaalde puntendeling.

Vanwege verwaarlozing van zijn verdediging werd het voor Jan Kraijesteijn een makkie om Jos Mohle een nulletje te bezorgen en nieuwkomer Tjalling Sybesma pakte de volle winst na een fraaie partij tegen Jaap van Sandijk.