WijkWallet als opvolger van Wijkplatforms

Waddinxveen - De notaris en de voorzitter van Stichting Wijk-WalletWaddinxveen zetten donderdag 19 mei, in aanwezigheid van wethouder Kirsten Schippers, hun handtekening onder de notariƫle akte waarmee de stichting officieel bestaat.
WijkWalletWaddinxveen is een vrijwilligersorganisatie die initiatieven steunt van Waddinxveners die de straat, de wijk of het dorp mooier, leuker of beter willen maken.
WijkWalletWaddinxveen ondersteunt de lokale initiatieven door geld en adviezen te verstrekken. De stichting wordt als alternatief gezien van de Waddinxveense Wijkplatforms die begin dit jaar zijn gestopt.


Vonk stelt
subsidieplafond
ter discussie

Waddinxveen - Waddinxveen groeit de laatste jaren fors. Stichting Vonk wijst de gemeente er in een brief op dat de behoefte, ook aan culturele voorzieningen zoals Concordia, WKK en het Historisch Genootschap, hierdoor zal toenemen en stelt de financiƫle gevolgen ter discussie.
Zo moet volgens Vonk goed gekeken worden naar het samenspel van organisaties, maar ook naar het accommodatiebeleid waarin de indexatie van gebouwkosten niet via de subsidie wordt vergoed. Dat kost Vonk ruim 2000 euro per jaar. Terugverdienen kan alleen door lesgeld te verhogen waardoor sommige doelgroepen mogelijk afhaken, wat Vonk zou betreuren. De stichting biedt aan, met het nieuwe college, mee te denken over alternatieve manieren van kostenbeheersing.