Betere communicatie gewenst over ‘openliggende’ straten

Waddinxveen - De gemeente heeft KPN gevraagd om beter met inwoners te communiceren over de aanleg van het glasvezelnetwerk in hun straat. Er kwamen bij de gemeente veel klachten binnen.

"De werkzaamheden in Waddinxveen worden in opdracht van exploitant KPN uitgevoerd. Die heeft het werk uitbesteed aan een partij met diverse onderaannemers", zei wethouder Kirsten Schippers in de gemeenteraad. Inwoners klagen erover hoe de straat wordt achtergelaten als er gegraven is. Het straatwerk gebeurt volgens PCW-raadslid Lambert den Dekker niet in alle gevallen ‘even netjes'. "Daar hebben inwoners last van. Dat geldt zeker voor de mensen die slecht ter been, wat ouder of die visueel beperkt zijn.”
Hij vroeg de wethouder of zij contact kon opnemen met de glasvezelexploitant. Volgens Schippers was er net voor de gemeenteraad overleg geweest met de partijen. In dat overleg kwam ook de gebrekkige communicatie aan bod. "Communiceren over dat er werkzaamheden in de straat zijn, vinden wij niet voldoende, wij willen graag dat de inwoners een specifiek tijdstip doorkrijgen”, aldus Schippers. (Erik van Leeuwen)