PCW zet in op dashboard voor woningbehoeftes

Waddinxveen - De Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) pleit in haar verkiezingsprogramma voor een geactualiseerd dashboard wonen met daarin goed in beeld gebracht wat de woningbehoeftes zijn in Waddinxveen; ze wil daarop de woningbouwprogrammering afstemmen. De partij wil ook graag de mogelijkheid hebben eigen inwoners voorrang te kunnen geven bij woningtoewijzing.

Daarnaast vindt de partij dat er meer aandacht moet zijn voor de druk op mantelzorgers en op de relatie professionele zorg en mantelzorg en ambieert ze een goede samenwerking tussen gemeente en professionele zorgverleners. 'Zorgdragen dat ouderen waardig oud kunnen worden door de gemeente dementievriendelijker te maken'. Hoe de partij dat voor zich ziet, wordt niet uitgelegd; wel staat in het programma dat PCW een plek wil creëren voor eenzame mensen van alle leeftijden waar men terecht kan voor koffie of een praatje.
In het kader van natuur wil de partij de Krimpenerwaard, 't Weegje, het Koning Willem I bos (nieuw aan te planten bij Vijfde Dorp), de Vredenburghzone, het Gouwebos en het Bentwoud aan elkaar verbinden. Zo moet een ecologische, groene hoofdstructuur worden gecreëerd.
PCW vindt ook dat een onderzoek moet komen naar de manier van afvalinzameling om de afvalstoffenheffing beheersbaar te krijgen.