(foto: archief HvH)
(foto: archief HvH)

Uitbreiding scholencapaciteit Triangel kost 2,7 miljoen

Waddinxveen - In de eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering wordt al dan niet ingestemd met bijna 1 miljoen euro als aanvulling op het investeringskrediet voor uitbreiding van de basisscholen in Park Triangel. Het gaat om de basisscholen Dick Bruna en TOV.

Voor de uitbreiding was eerder al 1,7 miljoen euro begroot. Door prijsstijgingen en gewenste aanpassingen zoals een lift voor mindervaliden, komt daar nu nog een kleine miljoen euro bovenop. 

Het project is opgesplitst in drie delen: fase 1 betreft een tijdelijk deel met tien lokalen. Fase 2 behelst permanente bebouwing bestaande uit een gymnastieklokaal, acht permanente lokalen en ruimte voor kinderopvang. Fase 3 is het verbouwen van drie wissellokalen in het hoofdgebouw naar het onderwijsconcept van basisschool TOV.
Het college adviseert de raadsleden om een eventueel besluit niet op te schorten, omdat de bouwprijzen nog altijd fors stijgen. Met de extra lokalen kunnen de komende 15 jaar zo'n 250 kinderen worden opgevangen.

Ook voor de Theo Thijssenschool broedt de gemeente op een oplossing. Nu wordt als dependance het gebouw aan de Kerkstraat 13 gebruikt. In februari denkt de gemeente met een voorstel te komen.